Dit is de beste telefoonhouder voor op de fiets

Beste telefoonhouder fiets

Het is natuurlijk handig als je je smartphone kan gebruiken terwijl je fietst. Je hoeft dan geen fiets-gps aan te schaffen, want je smartphone kan daar evenzeer voor dienen. Echter, het is niet toegestaan om met je smartphone in de hand te fietsen. Net daarom kan de beste gsm houder voor de fiets gewoon niet ontbreken. Hieronder geef ik je mijn favorieten mee, maar bovendien beantwoord ik ook nog een aantal veelgestelde vragen.

Top 10 met beste telefoonhouders voor de fiets

Bij het zoeken naar de beste telefoonhouder voor de fiets kom je voor een ruime keuze te staan. Veel smartphonefabrikanten bieden zelf fietsgadgets aan voor hun smartphones. Over het algemeen zijn deze fietsgadgets wel vrij duur en zeker niet beter dan generieke modellen. Deze generieke modellen zijn bovendien zo ontworpen dat je ze ook voor andere smartphones kan gebruiken. Handig, want als je later een nieuwe smartphone koopt, kan je de beste telefoonhouder voor de fiets gewoon blijven gebruiken. Ik ging eerder al op zoek naar wat de beste telefoonhouder voor de fiets is en geef hieronder aan welke telefoonhouder voor de fiets ik best getest vind. Meer nog: ik schotel je meteen mijn volledige top 10 voor zodat je een nog betere keuze kan maken.

# 1. SKS COMPIT-smartphonehouder

SKS COMPIT-smartphonehouder

De beste telefoonhouder voor op de fiets is volgens mij de SKS COMPIT-smartphonehouder. De beste telefoonhouder voor op de fiets is geschikt voor alle conventionele sturen en houdt je smartphone heel goed op zijn plaats, waardoor je zelfs in ruwe omstandigheden gebruik kan maken van de navigatiemogelijkheden. De beste telefoonhouder voor op de fiets heeft een grote bajonetsluiting, waardoor je smartphone zowel verticaal als horizontaal in de houder kan worden geplaatst.

De beste telefoonhouder voor op de fiets is gemaakt van duurzaam en hard kunststof dat niet zomaar zal buigen of barsten, zelfs niet op extreem ruige terreinen. Het gaat hier wel alleen om de stuurhouder. Om de beste fiets telefoonhouder te kunnen gebruiken, moet je ook nog een telefoonhoesje van SKS kopen.

Je kunt deze telefoonhouder bij de volgende webshops bestellen

# 2. iSetchi Telefoonhouder Fiets

iSetchi Telefoonhouder Fiets

De tweede beste smartphone houder voor op de fiets is volgens mij de iSetchi Telefoonhouder Fiets. De tweede beste smartphone houder voor op de fiets heeft namelijk heel wat voordelen te bieden ten opzichte van conventionele smartphonehouders. Zo is de tweede beste smartphone houder voor op de fiets uitgerust met een antischoktechniek, is het 360°-draaibaar, doet het geen afbreuk aan de Touch ID- en Face ID-mogelijkheden en is het heel eenvoudig op het stuur te monteren.

Voorts kan je de tweede beste smartphone houder voor op de fiets zowel met als zonder hoes gebruiken. De tweede beste smartphone houder voor op de fiets is geschikt voor stangen met een diameter van 15 tot 25 mm dus je kan de tweede beste telefoonhouder op de koersfiets gebruiken. Op het internet lees je vrijwel enkel positieve reviews over de iSetchi Telefoonhouder Fiets en ook ik ben helemaal overtuigd.

Je kunt deze telefoonhouder bij de volgende webshops bestellen

# 3. Bone Sport Bike Tie PRO2

Bone Sport Bike Tie PRO2

Als derde beste gsm houder voor de fiets kies ik voor de Bone Sport Bike Tie PRO2 en dit doe ik natuurlijk niet zomaar. De derde beste gsm houder voor de fiets is gemaakt van hoogwaardige siliconen en is heel eenvoudig op het stuur te bevestigen. Het bevestigen en verwijderen duurt hoogstens enkele seconden. Hierdoor is het een goede oplossing voor vandalisme- en diefstalgevoelige omgevingen, zoals in studentensteden.

Ondanks dat je de derde beste gsm houder voor de fiets in enkele seconden kan plaatsen en verwijderen, reken je wel op een heel goede bevestiging en een uitstekende duurzaamheid. De derde beste gsm houder voor de fiets is overigens verkrijgbaar in verschillende kleuren en zelfs in een glow-in-the-darkuitvoering.

Je kunt deze telefoonhouder bij de volgende webshops bestellen

bol.com Bol.com €9,99 Bekijken
amazon.nl Amazon.nl €25,57 Bekijken
Laatste Amazon prijs update was: april 15, 2024 1:38 am

# 4. FONSAFE 3 in 1 Wireless

FONSAFE 3 in 1 Wireless

De vierde beste telefoonhouder voor de fiets, de FONSAFE 3 in 1 Wireless, is een bijzondere rakker. Het is namelijk meer dan alleen een schokbestendige en goede telefoonhouder voor de fiets. Het beschikt namelijk over een geïntegreerde powerbank met een capaciteit van 5.000 mAh. Tijdens het fietsen kan je dus gewoon je smartphone opladen, maar je kan zelfs tegelijkertijd nog een ander apparaat opladen. Dit opladen doe je draadloos of via de USB-aansluiting. Daarnaast heeft deze goede telefoonhouder voor de fiets een geïntegreerde ledlamp die je als fietslicht kan gebruiken.

Het opladen van de powerbank en de lamp doe je door middel van de meegeleverde micro-USB-kabel. Over regen hoef je je geen zorgen te maken want het design is geheel water- en stofdicht. Deze goede telefoonhouder voor de fiets is op alle fietsen (inclusief koersfietsen en mountainbikes) te gebruiken, maar is ook geschikt voor het gebruik op kinderwagens, buggy’s, rolstoelen en scootmobielen.

Je kunt deze telefoonhouder bij de volgende webshops bestellen

# 5. R2B Telefoonhouder

R2B Telefoonhouder

Voor de vijfde beste smartphone houder voor de fiets gaat mijn voorkeur uit naar de R2B Telefoonhouder. Dit is een universele telefoonhouder die op elke fiets past en die bovendien zelfs op scooters en motoren kan worden gebruikt. Het geheel is waterdicht zodat je niet hoeft te vrezen dat je smartphone naar de vaantjes gaat bij de eerste de beste regenbui. De vijfde beste smartphone houder voor de fiets is gereedschapsloos op het stuur te bevestigen en de houder is 360°-draaibaar zodat je smartphone altijd goed zichtbaar blijft.

Onderaan de vijfde beste smartphone houder voor de fiets zit er een klein tasje waarin je bijvoorbeeld wat kleingeld of sleutels kan opbergen. De vijfde beste smartphone houder voor de fiets is geschikt voor alle smartphonemerken, maar je moet natuurlijk wel even kijken of je smartphone in de houder past.

Je kunt deze telefoonhouder bij de volgende webshops bestellen

bol.com Bol.com €26,59 Bekijken
amazon.nl Amazon.nl
niet op voorraad
Bekijken
Laatste Amazon prijs update was: april 15, 2024 1:38 am

# 6. Fastclick Telefoonhouder

Fastclick Telefoonhouder

Een van de redenen waarom de zesde beste fietshouder telefoon na telefoon op zijn plek houdt, is de unieke klikbevestiging. Het mechanisme van de Fastclick houder werkt heel simpel. Je draait even aan het rode wieltje achteraan de houder, trekt de armen uit elkaar, plaatst de smartphone in de houder en je klikt het geheel vast. In een paar tellen kan je deze goede telefoonhouder voor de fiets al gebruiken.

Daarnaast kan je het ook nog eens 360 graden draaien, is het voorzien van een zachte griprubber aan de achterkant van de smartphone en is het gemaakt van kwaliteitsvol ABS-materiaal. Je kan deze goede telefoonhouder voor de fiets gebruiken op stuurbuizen met een dikte vanaf 22 tot en met 27 mm.

Je kunt deze telefoonhouder bij de volgende webshops bestellen

# 7. OWLYVISION Mobiele Telefoonhouder

OWLYVISION Mobiele Telefoonhouder

Ik heb de zevende beste telefoonhouder voor de fiets in 2020 uitgeprobeerd en er zijn zeker een aantal zaken waarover ik positief kan zijn. Het is niet dat deze Owlyvision telefoonhouder voor de fiets best getest is, het staat nu eenmaal op een zevende plek, maar het gaat wel om een heel goede telefoonhouder voor de fiets.

Deze goede telefoonhouder voor de fiets is gemaakt van een speciale anti-aginggel die tot drie keer sterker is dan de klassieke gels. Bovendien is deze goede telefoonhouder voor de fiets stretchbaar en hierdoor veel eenvoudiger in gebruik. Je gebruikt deze goede telefoonhouder voor de fiets voor smartphones met schermen van 4 tot 6,5 inch.

Je kunt deze telefoonhouder bij de volgende webshops bestellen

# 8. SP Connect Bike Bundle II

SP Connect Bike Bundle II

Volgens velen is de SP Connect Bike Bundle II de beste iPhone houder voor de fiets. Ik vind het inderdaad een goede telefoonhouder voor de fiets en bovendien is het ook gewoon geschikt voor de iPhone 6(s), iPhone 7, iPhone 8 en iPhone SE. Deze goede telefoonhouder voor de fiets zorgt ervoor dat je je iPhone al in enkele seconden kan bevestigen. Hierbij reken je op twee bevestigingsopties, zijnde een met of een zonder verstelbare armhoek.

Om deze goede telefoonhouder voor de fiets te gebruiken, moet je wel de meegeleverde SP Connect-telefoonhoes gebruiken. In combinatie met de watercover geniet je smartphone zo meteen bescherming tegen weer, wind en stof.

Je kunt deze telefoonhouder bij de volgende webshops bestellen

# 9. LifeProof LifeActiv Telefoonhouder

LifeProof LifeActiv Telefoonhouder

De lijn LifeProof LifeActiv bestaat uit diverse accessoires om je smartphone overal mee naartoe te kunnen nemen. Hier gaat het natuurlijk om een goede telefoonhouder voor de fiets. Deze goede telefoonhouder voor de fiets houdt je smartphone altijd stabiel, zelfs als je beslist om de Muur van Geraardsbergen te beklimmen of flink door te jakkeren op de kasseien.

Het is een van de beste telefoonhouders voor op de koersfiets en het maakt gebruik van een magnetisch mechanisme. Het is geschikt voor bars met een diameter van 20,3 tot 32,5 mm.

Je kunt deze telefoonhouder bij de volgende webshops bestellen

# 10. Drivv. Telefoonhouder Fiets

Drivv. Telefoonhouder Fiets

De Drivv. Telefoonhouder Fiets is een goede telefoonhouder voor de fiets. Een belangrijk pluspunt is het heel grote opbergvak, waardoor je het ook kan gebruiken om bijvoorbeeld je sleutelbos of fietshandschoenen in op te bergen. Deze goede telefoonhouder voor de fiets heeft een stevige ritssluiting en een waterbestendige buitenkant. Het slimme ontwerp is universeel en geschikt voor vrijwel alle smartphones.

Het komt inclusief een 100%-tevredenheidsgarantie en een ruime herroepingstermijn. Houd er wel rekening mee dat deze goede telefoonhouder voor de fiets spatwaterdicht is, wat nog niet wil zeggen dat het ook waterdicht is. Een beetje regendruppels kunnen geen kwaad, maar een flinke buien kunnen dus wel problematisch zijn.

Je kunt deze telefoonhouder bij de volgende webshops bestellen

Veelgestelde vragen over smartphonehouders op de fiets

  • Wat zijn de regels omtrent gsm’en op de fiets?

Gsm’en op de fiets is verboden. Als fietser ben je gewoon een bestuurder en dit wil zeggen dat je niet mag rijden met je telefoon in de hand. Je kan net zoals een autobestuurder beboet worden als je even sms’t of snel een Pokémon vangt tijdens het fietsen. Concreet is het voor elke bestuurder verboden om “een draagbare telefoon te gebruiken die hij in de hand houdt”. Een inbreuk kost de fietser zo’n 116 euro. Wie dit leest, merkt dat de beste telefoonhouder voor de fiets een goede oplossing is. Wil dit dan zeggen dat je met een telefoonhouder naar hartenlust Pokémons mag vangen? Ook dat niet, want je moet wel aandacht blijven hebben voor de weg. De gps-functie gebruiken is geen probleem. Bij het bedienen moet je zelf uitmaken of de wegsituatie voldoende veilig is. Eventueel moet je even afstappen om nieuwe coördinaten in te stellen.

  • Wordt gsm’en op de fiets daadwerkelijk beboet?

Ja en steeds vaker. In 2019 werden er nog cijfers opgevraagd door kamerlid Wouter Raskin en deze cijfers tonen een duidelijk stijgende trend. In 2014 werd gsm’en op de fiets nog 592 keer beboet en in 2015 591 keer. In 2016 klommen de cijfers reeds naar 841 boetes per jaar en in 2017 werd met 1.189 boetes de grens van 1.000 boetes voor het eerst overschreden. In 2018 werden er 1.201 boetes uitgeschreven.

Telefoonhouder fiets
  • Loop ik overal evenveel risico om beboet te worden?

Nee, de cijfers tonen dat er grote verschillen zijn. Zo wordt de overgrote meerderheid van de boetes in Vlaanderen uitgeschreven en dan nog vooral in de grote steden. Leuven, Antwerpen en Gent zijn de steden waar het vaakst wordt beboet. Vooral in Gent worden er veel boetes uitgeschreven. In 2017 werden er in Gent bijvoorbeeld 607 boetes uitgeschreven, een absoluut record in één stad. In Luik werd er vier keer beboet. In Namen werd één fietser beboet. In de volledige provincie Waals-Brabant, waar nochtans de universiteitsstad Louvain-la-Neuve gelegen is, volgde er geen enkele boete. Deze verschillen zijn deels te verklaren omdat er in Vlaanderen en in de Vlaamse steden vaker wordt gefietst, maar zijn ook afhankelijk van de prioriteiten van de politie. Hierbij is het beboeten van fietsers natuurlijk meer prioritair waar er meer wordt gefietst en het risico op ongevallen groter is, dus het staat ook niet geheel los van elkaar. Hoe dan ook: zeker in de grote Vlaamse steden kan je maar beter de beste telefoonhouder voor de fiets gebruiken.

  • Is gsm’en op de fiets echt gevaarlijk?

Volgens het Nederlandse rapport ‘Verkeersveilig gebruik van smart devices én Smart Mobility (2017)’ blijkt dat fietsers die elke rit elektronische apparatuur bedienen tot 40% meer kans hebben op een ongeval. Wie met de gsm bezig is, richt de ogen op het scherm en niet op de weg. En zelfs bij het bellen is men niet geheel geconcentreerd. Andere cijfers geven aan dat in 3 tot 4% van de fietsongevallen telefoongebruik een rol heeft gespeeld. Gsm’en op de fiets is met andere woorden echt gevaarlijk en doe je maar beter niet.