De beste koersfiets voor beginners onder 1000 euro

beste racefiets voor beginners

Als beginner is het maar normaal dat je niet meer dan 1.000 euro wil uitgeven aan een goede koersfiets. Uiteindelijk moet je het allemaal nog even uitproberen, nagaan of het wel echt iets voor jou is en ontdekken wat jij belangrijk vindt aan een goede koersfiets. Later kan je dan altijd nog even kijken naar de beste koersfiets onder 2000 euro en deze goede beginner koersfiets op je Tacx-fietstrainer plaatsen.

Wat de beste koersfiets onder 1000 euro is, is in ieder geval voor een deel persoonlijk. Dan hebben we het niet alleen over het onderscheid tussen de beste heren koersfiets onder 1000 euro en de beste dames koersfiets onder 1000 euro, maar ook over de groep, het gewicht en een aantal andere kenmerken. Meer daarover en hoe je de juiste keuzes maakt, vind je in ons stappenplan voor het kopen van je eerste koersfiets.

Hoe dan ook geven we hieronder niet aan wat de beste koersfiets onder 1000 euro is, maar selecteerden we een aantal goede goedkope koersfietsen voor beginners.

Koersfiets RC500 Shimano Sora met schijfremmen ♂

Deze goede beginners koersfiets is gemaakt voor recreatief gebruik en regelmatige ritten. Het is een comfortabele, goede koersfiets met de beste racewielen in deze prijsklasse. Het stimuleert het fietsen en zorgt ervoor dat je steeds meer en verder wil rijden. Voor een zachte prijs ervaar je het gemak van goede schijfremmen en de eenvoud van een Shimano Sora R3000-groep. Alles is voorzien voor het plaatsen van een spatbord en een bagagedrager en deze goede koersfiets komt ook nog eens met een levenslange garantie op het frame, het stuur en de stuurpen. Voor wie een goede fiets zoekt om de wielersport bij alle weersomstandigheden te ontdekken, is dit de beste koersfiets onder 1000 euro.

Frame: Triban Evo 6061 T6 aluminium
Groep: Shimano Sora R3000
Prijs: € 650,00

Te koop bij: Decathlon

Koersfiets RC520 Shimano 105 met hydraulische schijfremmen ♂♀

De koersfiets RC520 Shimano 105 is een iets duurdere koersfiets die zowel in een heren- als damesversie verkrijgbaar is. Voor wie zoekt naar comfort voor onderweg is dit de beste koersfiets onder 1000 euro. De beste koersfiets onder 1000 euro beschikt dan ook over hydromechanische schijfremmen en de uitstekende Shimano 105 R7000-groep die ook bij de duurdere modellen terug te vinden is. Er zijn reeds inserts voorzien voor het spatbord en de bagagedrager. De fiets is getest op de parkoersen van de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Deze goede koersfiets voldoet echter niet aan de UCI-norm en is dan ook niet geschikt om wedstrijden mee te rijden, maar binnen zijn prijsklasse blijft het wel de beste racefiets voor beginners.

Frame: Triban Evo 6061 T6 aluminium
Groep: Shimano 105 R7000
Prijs: € 850,00

Te koop bij: Decathlon

Elite Roubaix Racefiets H 47 14 ♂♀

Dit is een vrij goede koersfiets voor beginners. Het is een van de beste budget koersfietsen onder 500 euro en heeft een aluminium frame, een cassettetrapas en aluminium koersremmen. Ook de stuurpen en het stuur zijn gemaakt uit aluminium, wat een logische keuze is binnen deze prijsklasse. Verder zijn de naafuiteinden uitwisselbaar en heeft deze goede koersfiets voor beginners 14 versnellingen. Het is en blijft wel een vrij zware fiets met een gewicht van 10,6 kg, maar voor wie de wielersport wil ontdekken en stevig wil trainen is dit misschien wel de beste budget racefiets van dit moment.

Frame: Alu Elite Roubaix
Groep: Shimano Tourney
Prijs: € 469

Te koop bij: Bol.com

Beginners koersfiets Ks Cycling Piccadilly ♂

Dit is volgens ons de beste koersfiets onder 1000 euro voor jongvolwassenen die de wielrensport willen ontdekken. De beste budget racefiets voor hen is verkrijgbaar in framematen 55 en 59. Het frame heeft een sportief design en deze goedkope koersfiets voor beginners is voorzien van aluminium velgen en 28″-wielen. Daarnaast heeft deze goedkope goede koersfiets 14 versnellingen. Weet wel dat het hier gaat om de beste stalen koersfiets binnen zijn prijsklasse en dat je dus ook wel wat gewicht aan de trappers hebt, maar voor deze prijs zou dat in feite niet mogen verbazen.

Frame: Stalen racefietsframe
Groep: Shimano Tourney
Prijs: € 308,69

Te koop bij: Bol.com

Triban Gravelbike RC520 ♂

De Triban Gravelbike RC520 stond lange tijd aan 999,99 euro te koop in de Decathlon-winkels. We vonden het altijd al de beste racefiets onder 1000 euro, maar door de verplichte afronding van eurocentjes wordt hij nu aan 1.000 euro verkocht. Omdat we menen dat die ene eurocent het verschil niet zal maken, hebben we hem gewoon opgenomen in deze top 10 beste racefietsen voor beginners.

Deze goede racefiets voor beginners is in feite een gravelbike, maar met een lichte set racebanden heb je eigenlijk de beste racefiets voor beginners te pakken. Het voordeel is dat het echt een alleskunner is die ook nog eens heel goede eigenschappen kan voorleggen. Dan hebben we het natuurlijk over de hydraulisch-mechanische schijfremmen met halfmetalen blokken, maar ook over de Shimano 105-groep en natuurlijk over het uitmuntende comfort.

Frame: Triban Evo-frame van 6061 T6 aluminium
Groep: Shimano 105 R7000
Prijs: € 1000

Te koop bij: Decathlon

Van Rysel koersfiets EDR AF Shimano 105 ♂

Ook deze fiets is intussen opgeslagen naar 1.000 euro, maar heeft nog steeds zijn plek behouden in onze top 10 beste racefietsen voor beginners. Wij vinden dit de beste endurance koersfiets voor beginners die op zoek zijn naar een optimale balans tussen comfort en lichtheid. Dit lichtgewicht van 8,8 kilogram is echt gemaakt om snelheid te maken en heeft zelfs Fulcrum R6-wielen en een carbon vork. Op het door de UCI goedgekeurde frame, het stuur en de stuurpen komen met een levenslange fabrieksgarantie. Ten slotte is de beste endurance koersfiets voor beginners voorzien van de uitstekende Shimano 105-groep die ook bij duurdere modellen wordt gebruikt. Niet voor niets is Van Rysel een van de beste merken koersfietsen onder 1000 euro.

Frame: Van Rysel AF aluminium
Groep: Shimano 105
Prijs: € 1.000

Te koop bij: Decathlon

Koersfiets dames Triban RC520 DISC ♀

De Triban RC520 is volgens ons de beste dameskoersfiets voor beginners. De beste dameskoersfiets voelt extra comfortabel aan en is voorzien van hydromechanische schijfremmen. Deze koersfiets is volledig gebouwd naar de vrouwelijke vormen en lichaamsbouw en fietst dan ook erg vlot. Er zijn reeds inserts voorzien voor een spatbord en een bagagedrager en de Shimano 105-groep met 11 versnellingen zorgt natuurlijk voor een mooi rendement. De beste budget koersfiets voor dames is compatibel met banden met een doorsnede van maximaal 36 mm en is standaard voorzien van de wielen Triban Tubeless ready Light. Ten slotte komt de beste koersfiets voor beginnende dames ook nog eens met een Ergofit-zadel om het extra comfortabel te maken.

Frame: Triban Evo-frame aluminium 6061 T6
Groep: Shimano 105
Prijs: € 850

Te koop bij: Decathlon

Elite Galibier SIS 21 ♂♀

Dit is volgens ons de beste budget kinderkoersfiets onder 300 euro. Deze goedkope maar goede koersfiets voor beginners is er voor de kleine sportievelingen die zo’n 125 tot 140 centimeter groot zijn. Toch heeft deze koersfiets met 21 versnellingen heel wat in zijn mars. Zo zijn er op het stuur duimverstellers voorzien, heeft het een aluminium zadelpen en een Thun-cassettetrapas. Het blijft natuurlijk een kinderfiets pur sang en verwacht er dan ook geen wonderen van. Anderzijds weet je maar al te goed dat de kleine al snel te groot wordt voor de kinderfiets dus qua levensduur zal deze goede kinderkoersfiets hem ruimschoots overtreffen.

Frame: Galibier 24 stalen sloping frame
Groep: Shimano Tourney
Prijs: € 299

Te koop bij: Decathlon

Triban RC120 Abyss Microshift ♂

Dit is de beste koersfiets voor beginners met sportieve ambities. Ondanks het toch wel aangename prijskaartje is deze goedkope koersfiets ontwikkeld om snel vooruitgang te boeken. Het is dan ook een veelzijdige koersfiets met 2 x 8 versnellingen en een carbon vork. Op het aluminium frame zit een levenslange fabrieksgarantie en qua geometrie zit het allemaal heel goed. De groep van Shimano Tourney die op deze beginner koersfiets zit, is betaalbaar en gewoon deftig voor zijn prijs. We kunnen stellen dat Triban hier een heel betaalbare en goede beginnersfiets heeft gemaakt. Dat wil ook zeggen dat deze koersfiets geschikt is voor recreatief gebruik. Als je echt van plan bent om meerdere keren per week meer dan 70 kilometer te rijden, ben je eigenlijk gewoon verplicht om in een duurdere prijsklasse te zitten.

Frame: Sloping frame in 6061 T6-aluminium
Groep: Shimano Tourney
Prijs: € 450

Te koop bij: Decathlon

Triban Easy koersfiets dames ♀

Afronden doen we met deze beginner koersfiets voor dames. De beste koersfiets onder 1000 euro zullen we het niet noemen, maar wel de beste budget koersfiets voor dames die in alle eenvoud en veiligheid willen starten. Deze beste budget koersfiets voor dames is speciaal aan hun lichaamsbouw aangepast, heeft een hoger balhoofd, een kortere bovenstang en een speciaal voor dames ontworpen Ergofit-zadel. De dubbele remgrepen en de bredere banden zorgen er dan weer voor dat de controle wordt behouden en dat allemaal terwijl je er toch wel stevig met kan trainen. De versnelling met het enkel kettingblad maakt deze goedkope koersfiets extra eenvoudig te bedienen en nog toegankelijker voor startende dames.

Frame: Sloping frame in 6061-aluminium
Groep: Microshift
Prijs: € 300

Te koop bij: Decathlon

Conclusie

Vanaf zo’n 300 euro kan je al een beginner koersfiets vinden, maar verwacht er toch maar niet te veel van. Het zullen nooit de beste koersfietsen zijn, maar dat hoeft geen probleem te zijn voor wie recreatief met een koersfiets aan de slag wil gaan. Ook voor kinderen volstaat zo’n beperkt budget. Als je echt kwaliteit wil, waarmee je toch al gauw enkele keren per week 70 km kan rijden, moet je toch mikken op een budget van 700 euro tot 1000 euro voor een goede koersfiets voor beginners. Daarmee haal je al heel wat in huis, reken je op een goede groep en wordt het frame al een stuk lichter. In bovenstaande lijst met goede koersfietsen zijn de verschillende varianten opgenomen, inclusief hun prijzen. Ontdek vooral zelf even wat voor jou de beste koersfiets onder 1000 euro is en haal ‘m vandaag nog in huis.