Ontdek de beste racefiets tot 3000 euro in 2021

beste racefiets tot 3000 euro

Iedereen stelt andere eisen aan zijn koersfiets en hierdoor is het allesbehalve eenvoudig om te zeggen wat de beste racefiets is. Er is niet alleen een verschil tussen de beste racefiets voor dames en de beste racefiets voor heren, daarnaast zijn er nog zoveel andere zaken die meespelen. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar de beste instap racefiets of naar de beste endurance racefiets? Dan is het antwoord telkens anders. En dan moet je ook nog even rekening houden met de maat van je koersfiets. Wij gingen daarom op zoek naar de beste racefiets van 2021 en hielden daarbij één criterium aan: een maximumbudget van 3.000 euro. Ontdek hieronder wat misschien wel de beste racefiets tot 3000 euro voor jou is.

1. Ultra 920 Ultegra Carbon ♂

De Ultra 920 Ultegra vinden we een zeer goede racefiets voor heren en dat heeft alles te maken met zijn vinnigheid en optimale balans tussen het licht gewicht en het ultieme fietsrendement. Met 850 gram is het frame van deze goede wielrenfiets voldoende licht om zware Franse cols te overwinnen, terwijl het compacte stuur het mogelijk maakt om de handen onderaan te plaatsen en toch gerieflijk een plek in het peloton te claimen. Reken daarnaast nog eens op de Mavic Cosmic Carbon, een van de beste racewielen, en de Shimano Ultegra-remgreep en je begrijpt vast wel waarom het misschien wel de beste racefiets tot 3000 euro is.

Frame: Van Rysel Ultra RCR Evo Dynamic
Groep: Shimano Ultegra
Prijs: € 2.500

Te koop bij: Decathlon

2. Racefiets EDR CF Ultegra zwart

Racefiets EDR CF Ultegra zwart

De Racefiets EDR CF Ultegra zwart is volgens ons de tweede beste koersfiets tot 3000 euro. De tweede beste koersfiets tot 3000 euro gebruikt het nieuwe frame van de Endurance-lijn en kan uitmuntende prestaties voorleggen waar zelfs de meest veeleisende wielrenners lovend over zijn. De tweede beste koersfiets tot 3000 euro is een heel goede klimmer voor in de bergen, maar fietst ook heel comfortabel op de kasseien. De tweede beste koersfiets tot 3000 euro heeft een carbon frame en een laag gewicht van 7,28 kilogram (maat M en zonder pedalen). Het is door dit perfecte samenspel tussen comfort, het lichte karakter en de stijfheid dat we dit de tweede beste koersfiets tot 3000 euro durven noemen.

Frame: EDR (Endurace)
Groep: Groep Shimano Ultegra R8000 11 speed
Prijs: € 2.500
Te koop bij: Decathlon

3. Ultra RCR Carbon frame Shimano 105 ♀

Als je de beste dames racefiets onder 2000 euro zoekt, is deze goede racefiets zeker de aandacht waard. Deze goede racefiets voor dames is volledig aangepast aan de vrouwelijke vormen en heeft 11 versnellingen. Het is een ideale trainingsfiets die het goed doet bij alle hellingsgraden en dus ook in de bergen. Meer nog: voor het betere trainingswerk is het misschien wel de beste racefiets tot 3000 euro. De beste carbon racefiets zullen we het zeker niet noemen, maar met de Shimano 105-transmissie kan je sowieso niet sukkelen. Deze goede damesracefiets is verkrijgbaar in drie maten, net zoals dat ook al het geval was voor de beste dames racefiets van 2018.

Frame: B’Twin Ultra Evo Dynamic
Groep: Shimano 105
Prijs: € 1.500

Te koop bij: Decathlon

4. Ultra 900 Carbon Frame Shimano 105 ♂

Zoek je de beste herenkoersfiets onder 2000 euro en wil je meteen ook deelnemen aan wedstrijden? Dan is dit misschien wel de beste endurance racefiets uit onze top 10. Met een mooie plek in onze top 10 racefietsen kan het natuurlijk een aantal goede specificaties voorleggen. De betrouwbare Shimano 105-groep is daar een voorbeeld van, net zoals de 11 mechanische versnellingen die je moeiteloos begeleiden bij zware beklimmingen en snelle afdalingen. Het schakelen gaat daarbij eenvoudiger dankzij het nieuw veermechanisme van de voorderailleur. Wat ons betreft is het de racefiets beste koop binnen zijn prijsklasse en we raden deze goede racefiets voor heren dan ook zeker aan.

Frame: VanRysel ULTRA RCR Evo Dynamic
Groep: Shimano 105
Prijs: € 1.600

Te koop bij: Decathlon

5. Wielrenfiets EDR AF Ultegra ♂

De wielrenfiets EDR AF Ultegra is de beste aluminium racefiets in zijn prijsklasse. We vinden het meteen ook de beste racefiets voor beginners die op termijn toch wel flinke afstanden willen afleggen. De uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en de Shimano Ultegra-groepset maakt deze koersfiets per slot van rekening ook geschikt voor de prijsbewuste ervaren wielrenners dus je gaat er sowieso langdurig plezier aan beleven.

De beste beginners racefiets voor heren heeft een solide Ultegra-groep en komt met een levenslange garantie op het stuur, de stuurpen en het frame (fabrieksgarantie van Van Rysel). De cranklengte van deze koersfiets is afhankelijk van de fietsmaat en varieert van 170 tot 175 mm.

Frame: Van Rysel AF
Groep: Shimano Ultegra R8000
Prijs: € 1.400

Te koop bij: Decathlon

6. Bombtrack Tempest Women XS

Bombtrack Tempest Women XS

De Bombtrack Tempest Women XS is een weinig conventionele koersfiets die zijn plek in dit overzicht met beste koersfietsen tot 3000 euro meer dan verdiend heeft. Deze goede koersfiets tot 3000 euro heeft een ultrastijf frame dat dames een heel goede wegligging biedt. Deze goede koersfiets is bovendien gebouwd met de Shimano 105-set, hetgeen sowieso een garantie inhoudt op succes. Dankzij de mechanische voor- en achterschijfremmen reken je altijd op een maximale veiligheid.

Frame: COLUMBUS “Cromor” double butted tubing
Groep: Shimano 105
Prijs: € 1.899
Te koop bij: bol.com

7. Triban RC520 DISC ♀

Triban RC520 DISC

De Triban RC520 DISC is een heel goede koersfiets voor dames en heeft een aangenaam ontwerp dat voldoende comfortabel is voor regelmatige fietsritten. Deze goede koersfiets voor dames beschikt over hydromechanische schijfremmen en een geometrie die speciaal is afgestemd op het dameslichaam. De goede koersfiets voor dames heeft elf versnellingen en komt met een Ergofit-zadel voor vrouwen.

Frame: Triban Evo-frame van aluminium 6061 T6
Groep: Shimano 105
Prijs: € 850
Te koop bij: Decathlon

8. Devron Urbio Road R4.8 ♂

Devron Urbio Road R4.8

Als je binnen een net iets lagere prijsklasse op zoek bent naar een goede koersfiets voor heren is de Devron Urbio Road R4.8 sowieso een goed idee. Deze goede koersfiets kreeg een achtste plaats in onze koersfietsen top 10 en rekent dan ook op de Shimano Tiagra-schakelgroep met twintig versnellingen. Deze goede koersfiets voor heren heeft geen problemen met het bedwingen van een sporadische heuvel en heeft een beperkt gewicht van 9,5 kilogram.

Frame: Aluminium 6061
Groep: Shimano Tiagra
Prijs: € 789
Te koop bij: bol.com

9. Triban RC120♂ 

De Triban RC120 is een goede koersfiets voor heren, speciaal ontwikkeld voor wie vooruitgang wil boeken. Deze goede koersfiets voor heren is heel veelzijdig en is comfortabel gebouwd. Het aluminium frame, de carbon vork en de goede schijfremmen zijn ideaal voor wie op zoek is naar een universele koersfiets voor diverse wegen. De bouwkwaliteit is zo goed dat de fabrikant een levenslange garantie biedt op het stuur, de vaste voorvork, de stuurpen en het frame.

Versnellingen: 2 x 8
Remmen: mechanische schijfremmen
Prijs: € 500
Te koop bij: Decathlon

10. KS Cycling 28″ Piccadilly ♂

De KS Cycling 28″ Piccadilly is een goedkope maar goede koersfiets met een stalen frame. Dit maakt deze goedkope maar goede koersfiets heel stevig, maar natuurlijk ligt het gewicht met 14 kilogram wel wat hoger dan bij de andere modellen in onze koersfietsen top 10. Met 14 versnellingen steek je hoe dan ook eenvoudig een tandje bij.

Frame: staal
Remmen: Dual-Pivot race-remmen
Prijs: € 303,15
Te koop bij: Decathlon

Conclusie

Laat het duidelijk zijn dat de beste racefiets tot 3000 euro voor iedereen anders is, maar dat er toch wel mooie dingen mogelijk zijn. Daarbij hoef je zeker niet te blijven steken bij de Shimano 105-groepset en kan je ook gewoon uitkijken naar de mooie Shimano Ultegra. Zelfs een goede elektrische racefiets is binnen deze prijsklasse te vinden. En natuurlijk kan je voor een echt instapmodel altijd nog even goedkoper gaan. Heb je een budget van zo’n 3.000 euro? Dan hoef je eigenlijk niet verder te sparen en is de beste racefiets tot 3000 euro in huis halen echt wel een goed idee.