Dit zijn de beste MTB-schoenen die je kan kopen

Beste MTB schoenen

Bij het mountainbiken kan je goede MTB-schoenen gebruiken. Niet alleen moeten ze een goede bescherming en krachtoverbrenging garanderen, maar ook een goede grip is belangrijk. Ben jij op zoek naar de beste MTB-schoen? Bekijk dan zeker even mijn persoonlijke top 10 met beste MTB-schoenen.

Top 10 met beste MTB-schoenen

Er bestaan verschillende soorten mountainbikeschoenen en we kunnen het aanbod in grofweg twee categorieën onderverdelen. Er zijn de inklik-mountainbikeschoenen en de zogenaamde flat pedals. Daarnaast zijn er natuurlijk nog een aantal dingen waarop je kan letten. Zo zijn de beste winter MTB-schoenen nog niet meteen de beste MTB-schoenen voor in de zomer. Hieronder lees je er meer over en geef ik aan wat ik de beste MTB-schoenen vind.

# 1. Shimano SH-M065L

Shimano SH-M065L

De beste MTB-schoenen zijn volgens mij de schoenen Shimano SH-M065L. De beste MTB-schoen is een stevige schoen die van een profiel is voorzien. Hierdoor heb je altijd voldoende grip als je van je fiets moet, ook wanneer het lekker modderig is.

De beste MTB-schoen is met een dubbele klittenbandsluiting uitgerust en sluit modder en vuil goed af. De beste MTB-schoenen zijn gemaakt voor heren en zijn geschikt voor de SPD-pedalen van Shimano.

Je kunt deze MTB schoenen bij de volgende webshops bestellen

# 2. Sandugo Cadmus

Sandugo Cadmus

De tweede beste mountainbike schoenen zijn volgens mij de schoenen van Sandugo Cadmus. De tweede beste mountainbike schoenen hebben een stijlvol sneakerdesign en zijn uitgerust met een klittenband- en vetersluiting. De zool van de tweede beste mountainbike schoenen levert best veel grip en deze schoenen zijn dan ook geschikt voor modderige ondergronden.

De schoenen bieden een goede enkelbescherming en beschikken over een eigen opbergvakje. De binnenzool is uitneembaar en de tweede beste mountainbike schoenen zijn geschikt voor SPD-pedalen.

Je kunt deze MTB schoenen bij de volgende webshops bestellen

# 3. Northwave Celsius XC GTX

Northwave Celsius XC GTX

Met Northwave Celsius XC GTX kies je voor heel goede MTB-schoenen met Gore-Tex. Dit maakt het ook meteen de beste MTB winterschoenen. Het zorgt namelijk voor een goede temperatuurregeling en het houdt je voeten warm bij koude weersomstandigheden.

Daarnaast zijn de beste winter MTB-schoenen voorzien van extra voering bij de tenen en van een vierlaagse zool die de voetjes warm houdt bij wind, water en sneeuw. Deze goede MTB-schoenen zijn geschikt voor gebruik in combinatie met het SPD-pedaalsysteem.

Je kunt deze MTB schoenen bij de volgende webshops bestellen

 # 4. Red Cycling Products Mountain III

Red Cycling Products Mountain III

Voor eenieder die op zoek is naar goede MTB-schoenen is de Red Cycling Products Mountain III een aanrader. Het is een duurzame en ademende MTB-schoen met comfortabel buitenmateriaal.

Bij deze goede MTB-schoenen reken je op een goede ventilatie en een optimale pasvorm. Drukplaatsen en dus ook blaren worden slim vermeden en met het grof profiel kan je zorgeloos aan je trail beginnen.

Je kunt deze MTB schoenen bij de volgende webshops bestellen

# 5. Shimano ET-5 E-Bike

Shimano ET-5 E-Bike

Wanneer je op zoek bent naar de beste MTB-schoenen die je dagelijks kan dragen, is de Shimano ET-5 E-Bike misschien wel de beste keuze. Het is een stijlvolle schoen met een sportief design, maar tegelijkertijd is de plaat met glasvezel versterkt. Hierdoor is de zool extra stijf en zorgt het voor een nog betere krachtoverbrenging.

De Shimano ET-5 E-Bike is voornamelijk gemaakt voor wie op een elektrische mountainbike rijdt en daarvoor is het volgens mij ook de beste MTB-schoen.

Je kunt deze MTB schoenen bij de volgende webshops bestellen

# 6. Rogelli AB-650 MTB

Rogelli AB-650 MTB

Met de Rogelli AB-650 MTB kies je duidelijk voor goede MTB-schoenen. Deze goede MTB-schoenen zijn gemaakt van synthetisch leer, bieden voldoende bescherming voor de ruigere ritten en zijn toch heel ademend. Deze goede MTB-schoenen zijn eenvoudig om aan te trekken dankzij de drie klittenbandsluitingen.

Deze goede MTB-schoenen van Rogelli zijn geschikt voor gebruik in combinatie met een SPD-pedaalsysteem.

Je kunt deze MTB schoenen bij de volgende webshops bestellen

# 7. Red Cycling Products Flat Pedal

Red Cycling Products Flat Pedal

Voor wie op zoek is naar de beste flat pedal schoenen, is er de Red Cycling Products Flat Pedal. De beste flat pedal schoenen zijn speciaal ontworpen voor mountainbikers en zijn geschikt voor de vier seizoenen.

Het bovenmateriaal is gemaakt van synthetisch leer en verder reken je op de meerwaarde van hielversterking en uitneembare inlegzolen. Ik raad deze goede MTB-schoenen aan voor iedereen die op platformpedalen trapt.

Je kunt deze MTB schoenen bij de volgende webshops bestellen

# 8. Sidi Dragon 3

Sidi Dragon 3

Stijlvol, comfortabel en ontworpen voor professionals, zo zou ik deze Sidi Dragon 3 MTB-schoenen omschrijven. Het is een waardige opvolger van de Sidi Dragon 2 en het wordt door talloze atleten gedragen.

De combinatie van nylon en lorica is dan ook van sublieme kwaliteit en bovendien zijn ze met alle gangbare mountainbikepedalen compatibel.

Je kunt deze MTB schoenen bij de volgende webshops bestellen

# 9. AGU M810 MTB

AGU M810 MTB

De beste MTB-schoenen van 2019 én de beste MTB-schoenen van 2020 waren volgens mij van AGU en dan is het niet onlogisch dat AGU dit jaar opnieuw in mijn top 10 te vinden is. Het gaat dan ook nog steeds om heel goede MTB-schoenen. Ze brengen de kracht optimaal over en de full-carbon-zool doet hieraan geen afbreuk.

Het is te gebruiken in combinatie met klikpedalen en de pasvorm is helemaal naar wens af te stellen.

Je kunt deze MTB schoenen bij de volgende webshops bestellen

# 10. XLC CB-M06

XLC CB-M06

Nu we zijn aangekomen bij nummer 10 zal het wellicht verbazen dat de Mavic schoenen voor MTB niet in de op 10 terug te vinden zijn. Natuurlijk zijn Mavic MTB-schoenen wel goed, maar ook deze goede MTB-schoenen van XLC mochten gewoon niet ontbreken. Ze zijn namelijk met een versterkte hiel uitgerust en komen met een antislipzool met ventilatieopeningen.

Ze zijn licht, comfortabel te dragen en zorgen daarnaast voor uitstekende sportieve prestaties. Kortom: een te duchten concurrent van de bekende Mavic MTB-schoenen.

Je kunt deze MTB schoenen bij de volgende webshops bestellen

Veelgestelde vragen over mountainbikeschoenen

  • Wat betekent de stijfheid bij een mountainbikeschoen?

Hoe stijver de schoen is, hoe minder ver de schoen doorbuigt wanneer je kracht zet en hoe minder kracht je verliest. Je kan dus meer kracht overbrengen met een stijve zool. Wel is het even wennen wanneer je naar een stijvere zool overstapt.

  • Wat is het beste zoolmateriaal?

Carbon is een heel goede keuze. Het is licht en heel stijf, maar je kan er wel minder goed mee lopen en het is ook duurder. Daarom is composiet een goed alternatief. Het is iets goedkoper en je kan er beter mee lopen, maar de stijfheid is wel iets minder goed. In lagere prijsklassen vind je soms ook rubberen zolen terug. Vooral bij lastige parkoersen waar je veel moet lopen, zijn ze vaak alsnog heel geschikt.

  • Wat is de beste sluiting voor een mountainbikeschoen?

Ik verkies een draaisluiting omdat de natuurlijke vorm van de voet wordt gevolgd. Het is veel nauwkeuriger af te stellen en het biedt extra comfort. Het nadeel is dat het vrij prijzig is.