Veilig onderweg met de beste hondenfietskar? Dit is ‘m!

Beste hondenfietskar

In België is het niet toegestaan om je hond naast je fiets te laten wandelen, zelfs niet met behulp van een veilig hulpmiddel. Net daarom ben je al snel verplicht om een hondenfietskar aan te schaffen. Je kan echter niet de eerste de beste hondenfietskar kopen. De hondenfietskar moet namelijk geschikt zijn voor je hond, waarbij vooral het maximaal draaggewicht bepalend is. Ik beantwoord graag een aantal vragen over de hondenfietskar, maar geef je eerst even mijn top 10 met beste hondenfietskarren mee. Zo hoef je niet te twijfelen en ben je zeker dat je waar voor je geld krijgt.

De 10 beste hondenfietskarren

Ik heb in mijn leven al talloze hondenfietskarren uitgeprobeerd en ik moet zeggen: ze voldoen lang niet allemaal aan de eisen. De wegligging is niet altijd even goed of ze zijn niet waterdicht, terwijl dat natuurlijk wel is wat de fabrikant belooft. Uit de praktijk heb ik ook geleerd dat je heus niet altijd bij de dure en bekende merken hoeft te kijken om een goede hondenfietskar te vinden. Hieronder geef ik aan welke hondenfietskar ik beste getest vind en ik geef je meteen ook negen goede alternatieven mee.

# 1. Doggy Liner Economy Rood

Doggy Liner Economy Rood

Ik vind de beste hondenfietskar de Doggy Liner Economy, ook wel eens de Juliette genoemd. De beste hondenfietskar heeft een waterafstotende nylonkap en een gaasraam zodat je hond niet uit de kar kan springen en het toch voldoende ademend blijft. De beste hondenfietskar wordt heel compleet geleverd, inclusief vlaggetje, reflectoren, reflecterende strepen en een koppelstuk voor een tweede fiets.

Zo kan je de beste hondenfietskar op twee fietsen gebruiken zonder dat je altijd het koppelstuk moet verwisselen. De beste hondenfietskar is eenvoudig aan de fiets te bevestigen en wordt als een bouwpakket geleverd.

 • Afmetingen: 172 x 72 x 95 cm
 • Maximaal belastbaar gewicht: 40 kg
 • Gewicht hondenkar: 15,6 kg

Je kunt deze hondenfietskar bij de volgende webshops bestellen

bol.com Bol.com €159,04 Bekijken
amazon.nl Amazon.nl €199,95 Bekijken
Laatste Amazon prijs update was: juli 11, 2024 8:02 am

# 2. Doggy Liner Economy Zwart

Doggy Liner Economy Zwart

Voor wie de rode kleur van de Doggy Liner Economy maar niks vindt, is er goed nieuws: de beste hondenfietskar is namelijk ook in het zwart te verkrijgen. Buiten de kleur is er helemaal geen verschil. Toch noteer ik de zwarte uitvoering op plek nummer twee omdat je zo wel wat minder opvalt in het verkeer.

Zeker ’s avonds en ‘s nachts zijn felle kleurtjes toch altijd beter. Maar verder hoeft het zeker niet voor de beste hondenfietskar onder te doen en zal de beste fietskar hond na hond veilig vervoeren.

 • Afmetingen: 172 x 72 x 95 cm
 • Maximaal belastbaar gewicht: 40 kg
 • Gewicht hondenkar: 15,6 kg

Je kunt deze hondenfietskar bij de volgende webshops bestellen

# 3. Duvo+ Pet Trailer 2

Duvo+ Pet Trailer 2

De derde beste hondenkar is volgens mij de Duvo+ Pet Trailer 2. De derde beste hondenkar is alvast van reflectoren, verluchtingsvensters en een vlag voorzien. De derde beste hondenkar is geschikt voor honden tot 40 kilogram en is gemaakt van een waterresistente stof.

De nylon van premiumkwaliteit en het oerdegelijk design zorgen ervoor dat de derde beste hondenkar tegen een stootje kan. De derde beste hondenkar is eenvoudig te bevestigen en is opvouwbaar, waardoor je het ook makkelijk kan stockeren.

 • Afmetingen: 126 x 71 x 88,5 cm
 • Maximaal belastbaar gewicht: 40 kg
 • Gewicht hondenkar: 15 kg

Je kunt deze hondenfietskar bij de volgende webshops bestellen

# 4. Trixie Hondenfietskar

Trixie Hondenfietskar

Dat ik de Trixie Hondenfietskar als vierde beste hondenfietskar hebben verkozen, hoeft niet te verbazen. Deze goede hondenfietskar is namelijk eenvoudig aan de fiets te koppelen met behulp van het meegeleverde koppelstuk. De kar is gemaakt van duurzaam polyester dat eenvoudig te onderhouden is en komt op een stevig metalen frame. Bovendien is de vierde beste hondenkar voor elk weer geschikt. Het biedt een goede bescherming tegen regen en wind, terwijl het gaas zorgt voor een goede ventilatie tijdens de zomermaanden.

De wielen zijn ten slotte met een snelbevestigingssysteem uitgerust waardoor je altijd snel op pad kan. Er zijn met andere woorden maar weinig redenen waarom ik de vierde beste hondenfietskar niet zou aanbevelen. Houd er wel rekening mee dat het maximaal belastbaar gewicht slechts 20 kilogram bedraagt. Ik kan dus niet zeggen dat deze hondenfietskar beste getest is voor grote hondenrassen.

 • Afmetingen: 60 x 53 x 60 cm
 • Maximaal belastbaar gewicht: 20 kg
 • Gewicht hondenkar: 9,5 kg

Je kunt deze hondenfietskar bij de volgende webshops bestellen

# 5. WorldPet Budget Hondenfietskar

WorldPet Budget Hondenfietskar

De vijfde beste hondenfietskar is er een voor honden tot 26 kilogram. Het is de basisuitvoering van de bekende Travel de Luxe. Het beschikt over een waterafstotende nylon-bekleding die je hond goed beschermt tegen regen, weer en wind. Tegelijkertijd heeft het ook speciale gaasraampjes. Dit houdt vervelende insecten op een afstand, terwijl je hond toch een goed uitzicht heeft en er op warme dagen voldoende ventilatie is.

De vijfde beste hondenfietskar komt inclusief reflectoren, veiligheidsstrepen en een fietswimpel. Het is geschikt voor alle soorten fietsen en het is eenvoudig op de as van de fiets te bevestigen.

 • Afmetingen: 152 x 72 x 95 cm
 • Maximaal belastbaar gewicht: 26 kg
 • Gewicht hondenkar: 15,6 kg

Je kunt deze hondenfietskar bij de volgende webshops bestellen

# 6. Doggy Liner Romero

Doggy Liner Romero

De Doggy Liner Romero is een goede hondenkar voor honden met een gewicht tot 30 kilogram. De zesde beste hondenkar is geschikt voor alle fietsen en ook voor elektrische fietsen. De openingen aan de voor- en achterkant zijn met een rits af te sluiten.

De Doggy Liner Romero is uitgerust met ventilatiegaas, reflecterende stroken en een waterafstotende stof. De kar is eenvoudig te monteren en scoort heel goed qua prijs-kwaliteitverhouding.

 • Afmetingen: 59,5 x 43 x 51
 • Maximaal belastbaar gewicht: 30 kg
 • Gewicht hondenkar: 8,5 kg

Je kunt deze hondenfietskar bij de volgende webshops bestellen

# 7. Trixie Hondenfietskar Zwart/Rood

Trixie Hondenfietskar Zwart Rood

De Trixie Hondenfietskar Zwart/Rood is een ideale fietskar om je viervoeter mee te nemen tijdens al je uitjes. Het is eenvoudig aan je fiets te koppelen met behulp van een meegeleverd koppelstuk. Net zoals de eerder aangehaalde hondenfietskar rekent het op duurzaam polyester.

Dit is ook eenvoudig te reinigen en schoon te maken. Daarnevens komt het op een stevige metalen frame. In- en uitstappen kan via de voor- en achterdeur.

 • Afmetingen: 63 x 68 x 75 cm
 • Maximaal belastbaar gewicht: 30 kg
 • Gewicht hondenkar: 13 kg

Je kunt deze hondenfietskar bij de volgende webshops bestellen

# 8. Topmast Fietskar Jogger Large

Topmast Fietskar Jogger Large

Topmast staat al langer bekend als een producent van kwalitatieve fietskarren. Met de Topmast Fietskar Jogger Large heeft het dit nogmaals bewezen. De achtste beste hondenkar is geschikt voor honden tot 30 kilogram en heeft een geel-zwarte kleur. Het is zo niet alleen de beste hondenkar voor flaminganten, maar bovendien valt het ook goed op. Het is meteen ook de reden waarom er reflectoren op de zijwielen zijn aangebracht. Je hond kan de achtste beste hondenfietskar via de voor- of de achterkant betreden. De deur aan de voorkant is op twee hoogtes open te ritsen en is dus ook geschikt voor kleine honden.

De bodem van de hondenfietskar is gemaakt van een eenvoudig schoon te maken antislipmateriaal. De cabine is dan weer regen- en uv-bestendig en kan ook als reisbench worden gebruikt. Het geheel wordt geleverd inclusief een veiligheidsgordel en een veiligheidsvlag. Het kan eenvoudig worden opgevouwen en is compact op te bergen.

 • Afmetingen: 68 x 44 x 50 cm
 • Maximaal belastbaar gewicht: 30 kg
 • Gewicht hondenkar: 15 kg

Je kunt deze hondenfietskar bij de volgende webshops bestellen

# 9. Doggy Liner Juultje

Doggy Liner Juultje

De beste hondenfietskar was de Doggy Liner Juliette. De Doggy Liner Juultje is eveneens een heel goede hondenfietskar. Net zoals de beste hondenfietskar biedt het een uitstekende bescherming bij alle weersomstandigheden.

Hiervoor rekent het ook gewoon op een nylonoverkapping die volledig waterafstotend is. Het wordt geleverd inclusief een veiligheidsvlag en reflectoren en het is geschikt voor grote honden tot 40 kilogram.

 • Afmetingen: 125 x 72 x 95 cm
 • Maximaal belastbaar gewicht: 40 kg
 • Gewicht hondenkar: 15 kg

Je kunt deze hondenfietskar bij de volgende webshops bestellen

bol.com Bol.com €157,24 Bekijken
amazon.nl Amazon.nl
niet op voorraad
Bekijken
Laatste Amazon prijs update was: juli 11, 2024 8:02 am

# 10. DoggyRide Fietskar Mini

DoggyRide Fietskar Mini

De tiende beste hondenfietskar is ten slotte de DoggyRide Fietskar Mini. Deze fietskar is geschikt voor honden tot 25 kilogram en heeft afsluitbare deuren. Het doek en de ramen zijn gemaakt van stevig materiaal dat niet zomaar kapot te krabben is. De tiende beste hondenfietskar beschikt bovendien over niet minder dan vier aanlijnpunten op de hoeken en komt inclusief een veiligheidsvlag.

De constante luchtcirculatie in de cabine, het stof- en regenscherm, de stabiele antislipvloer en de mogelijkheid om het tot een wandelbuggy om te vormen zijn stuk voor stuk redenen waarom het zijn plekje in deze top 10 heeft verdiend.

 • Afmetingen: 112 x 68 x 65 cm
 • Maximaal belastbaar gewicht: 25 kg
 • Gewicht hondenkar: 9,5 kg

Je kunt deze hondenfietskar bij de volgende webshops bestellen

Waarop letten bij het kiezen van de beste hondenfietskar?

Je koopt natuurlijk niet zomaar de eerste de beste hondenfietskar. Het maximaal belastbaar gewicht is bijvoorbeeld bepalend en mag nooit worden overschreden, want anders wordt het potentieel onveilig. Daarnaast kan je ook rekening houden met het gewicht van de hondenfietskar. Je moet per slot van rekening al heel wat kilo’s voorttrekken en dan is een lichte hondenfietskar toch een belangrijk pluspunt.

Let daarnaast ook op de kwaliteit van het materiaal. Waterbestendigheid is een must, maar denk ook aan het type bodem en de stevigheid ervan. De aanwezigheid van een gaas is bijvoorbeeld belangrijk voor een goede ventilatie. Ook bij de koppeling is het materiaal niet onbelangrijk. De goedkopere hondenfietskarren hebben vaak plastic onderdelen, terwijl de betere modellen kiezen voor de kwaliteit van metaal.

Denk verder aan de mobiliteit. Sommige hondenfietskarren kan je bijvoorbeeld eenvoudig inklappen en meenemen in de mobilhome of in de auto, terwijl andere modellen heel bombastisch en moeilijk te transporteren zijn. Er zijn ook hondenfietskarren die je kan omvormen tot een hondenwandelwagen. Zo kan je hond bij een lange wandeling eventjes rusten.

Let ten slotte op de in- en uitstapmogelijkheden. Over het algemeen is het voor honden het eenvoudigst om achteraan uit te stappen. Zeker bij oudere honden kan je letten op de hoogte zodat je hond niet van al te hoog moet springen. Sommige hondenfietskarren kan je ook eenvoudig een beetje kantelen zodat het al wat minder hoog is.

Veelgestelde vragen over hondenfietskarren

 • Wat zegt de Belgische wetgeving omtrent fietsen met de hond?

Er zijn heel wat hondenrassen die het fijn vinden om met hun baasje te gaan rennen. Ze hebben een hoog energieniveau en een wandeling volstaat niet, maar lekker rennen wel. Desondanks is het in België niet toegestaan om je hond naast je fiets te laten rennen. Ook beveiligingssystemen zoals het Springer-systeem zijn niet toegestaan. De Belgische fietspaden en rijbanen zijn er nu eenmaal niet aangepast aan de breedte van een fietser en een hond.

 • Wat zegt de Belgische wetgeving omtrent het gebruik van een hondenfietskar?

Een hondenfietskar is in België wel toegestaan, net zoals een hondenfietsmand. Dan neem je namelijk in de breedte geen of niet veel extra ruimte in, waardoor je het verkeer niet hindert. Wel mag de hondenfietskar niet te breed zijn. In België mag de hondenfietskar namelijk niet breder zijn dan één meter. Alle hierboven aangehaalde hondenfietskarren voldoen aan deze eis.

 • Wat kan ik doen als mijn hond niet in de hondenfietskar wil?

Voor een hond is zo’n hondenfietskar maar een vreemd gebeuren en dus is het niet onlogisch dat hij er niet meteen in wil. Het is belangrijk dat je hond vertrouwd raakt met de hondenfietskar. Daarom kan je hem er beter eerst even aan laten wennen. Zet het voor gebruik bijvoorbeeld zonder wielen in de woonkamer zodat je hond er eerst aan kan wennen en er misschien al eens even in kan dutten. Daarnaast kan je ook zijn favoriet dekentje uit zijn mandje meenemen. Zo heeft de hondenfietskar meteen de juiste geur. Eenmaal je hond in het mandje wil en jullie gaan fietsen, is het belangrijk dat dit stap voor stap wordt opgebouwd. Begin dus nog niet meteen met lange trektochten, maar maak eerst korte tochtjes en vergeet niet om je hond onderweg eens even te belonen.

 • Wat kan ik doen om het mijn hond aangenamer te maken?

Kies in de eerste plaats voor een goede hondenfietskar die waterafstotend is, een goede ventilatie toestaat en die bovendien over een vloer van antislipmateriaal beschikt. De aanwezigheid van gaas en de mogelijkheid om naar buiten te kijken, zijn zeker ook pluspunten. Je kan eveneens een kussentje kopen zodat je hond aangenamer kan liggen en op een hete zomerdag is ook een koelmat zeker aan te bevelen. Voorzie daarnaast voldoende stopmomentjes om even de pootjes te strekken.